* Prihlásenie   * Registrovať


Naposledy ste tu boli
Práve je 25 Sep 2020, 21:06
Zobraziť témy bez odpovedí
Zobraziť aktívne témy




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 150 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Ďalšia

U nás doma varí...
moja osôbka vždy a stále 11%  11%  [ 7 ]
partner/partnerka (ja som ľavý) 13%  13%  [ 8 ]
ocko a mamka 44%  44%  [ 26 ]
vlastne nikto, ja jem na intráku/ v reštike 1%  1%  [ 1 ]
asi každý, striedame sa 28%  28%  [ 17 ]
Celkový počet hlasov : 59
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 06 Feb 2010, 18:09 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 13 Mar 2008, 23:20
Príspevky: 2860
Bydlisko: Martin
Okres: Martin
Značka: ŠKODA
Typ: Fabia
Motor: 1.9 TDI
Výkon: 74kW
Rok výroby: 2006
Koložvárska kapusta, príloha zemiaky
- kyslá kapusta
- cibuľa
- ryža
- mleté maso
- kyslá smotana
- cesnak
- soľ
- čierne korenie
- mletá paprika
- drvená rasca
- olej

Mali sme veľmi kyslú kyslú kapustu :lol: , tak som ju najprv premyla, potom na chvíľu podliala vodou a nechala dusiť cca 10min.
V ďalšom hrnci som si opiekla na oleji cibuľku, do nej potom pridala mletú papriku, soľ, čierne korenie, drvenú rascu. Následne mleté maso, potom 3 strúčky cesnaku. Chvíľu som to len tak pomiešala, aby sa sfarbilo maso, potom podliala trochou vody, prikryla pokličkou a chvíľu dusila.
Ryžu pripraviť klasickým sposobom - ja tam dávam ešte navyše cibuľu a nakrájaný 1 strúčik cesnaku a soľ.
Keď už je toto všetko hotové, vzala som formu na pečenie.
Ako prvé poschodie kapusta, následne ryža, mleté maso a zase kapusta.
Pripravila som si kyslú smotanu, do nej dala trochu mletej papriky a soli. To som naliala na kapustu, prikryla to a dala zapiecť cca 20 min. na 200°C. Potom som to odkryla a na 5 min. zapla na grilovanie. Na vrchu sa to dozlatova opieklo a riadne sme sa nadlábli :lol:

Ako prílohu Miško oškrabal zemiaky :-))

Ospravedlňujem sa, než ma to napadlo odfotiť, už sme to zjedli :nenapadne: :lol:

_________________
Šoférovať automat je ako mať dobrý sex - ale bez orgazmu...


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Feb 2010, 16:42 
Neprítomný
Top Člen
Obrázok používateľa

Založený: 20 Jún 2008, 20:13
Príspevky: 2552
Bydlisko: Lúčnica nad Žitavou
Okres: Nitra
Značka: fiat
Typ: brava
Motor: 1,2 16V
Výkon: 60kw
Rok výroby: 1999
to robime aj my .je to velice dobreee mnamky

_________________
oO(_)____////____(_)Oo


viewtopic.php?f=48&t=4301


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Feb 2010, 17:21 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 13 Mar 2008, 23:20
Príspevky: 2860
Bydlisko: Martin
Okres: Martin
Značka: ŠKODA
Typ: Fabia
Motor: 1.9 TDI
Výkon: 74kW
Rok výroby: 2006
ja som to dnes robila znova :mrgreen:

_________________
Šoférovať automat je ako mať dobrý sex - ale bez orgazmu...


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Mar 2010, 12:47 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 13 Mar 2008, 23:20
Príspevky: 2860
Bydlisko: Martin
Okres: Martin
Značka: ŠKODA
Typ: Fabia
Motor: 1.9 TDI
Výkon: 74kW
Rok výroby: 2006
Špíz alá Eli
bravčové maso
slanina
spišské párky
cesnak
cibuľa
paprika
hliva
soľ
čierne korenie
korenie na živánsku
olej
--- alobal ---
--- špajdle ---

Postup je v obrázkoch - pečie sa to asi 50 min.

Obrázok

_________________
Šoférovať automat je ako mať dobrý sex - ale bez orgazmu...


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Mar 2010, 12:52 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 12 Sep 2009, 18:42
Príspevky: 1230
Telefonický kontakt: 0949 371 322
Okres: Myjava
Značka: FIAT
Typ: Bravo
Motor: 1.6 16V
Výkon: 76kW 103HP
Rok výroby: 1997
elisMT napísal:
Špíz alá Eli


:love: :love: :love: az mi tecu slinky


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Mar 2010, 13:19 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 13 Mar 2008, 14:30
Príspevky: 197
Bydlisko: Žiar nad Hronom
Okres: Žiar nad Hronom
Značka: FIAT
Typ: Bravo
Motor: 1,6 16V
Výkon: 103 HP/76 kW
Rok výroby: 1997
Super...........to už by pomaly stálo za to dať dokopy nejakú "FBBK Kuchárku"............ :mrgreen:

_________________
Obrázok Obrázok


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 07 Mar 2010, 23:12 
Neprítomný
Administrátor stránky
Obrázok používateľa

Založený: 09 Mar 2008, 01:59
Príspevky: 2430
Bydlisko: Martin
Okres: Martin
Značka: Alfa Romeo
Typ: 156 Sportwagon
Motor: 1.9 16V JTDm
Výkon: 103kW
Rok výroby: 2004
elisMT napísal:
Špíz alá Eli
a ze si sa neozvala ci nepridem na obed :cert:


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 25 Feb 2011, 09:30 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 16 Dec 2009, 23:30
Príspevky: 150
Telefonický kontakt: mám
Okres: Iné
Značka: Auto
Typ: Osobné
Motor: Štvorvalcový
Výkon: Nedostatočný
Rok výroby: 1967
Guláš trochu inak… (6-7 porcii)
Göttlesbrunner Zweigelt-Gulasch

Suroviny: Cibuľová pasta
5kg surovej cibule
prepustené maslo, alebo bravčová masť

Suroviny: Guláš
½ kg cibuľovej pasty
1 kg bravčového pliecka, alebo krkovičky
3 fľaše červeného vína (napr. Zweigelt, alebo Frankovka)
trocha cukru
soľ
mleté čierne korenie

Suroviny: Zeleninová vložka
1 mrkva
¼ kvaky
1 stonka zeleru
100 g hráškových strukov (celé, mladé)
olej soľ

Príprava:
Cibuľu očistiť, nakrájať na jemné kocky, a 2-3 hodiny v masti pomaličky dusiť. Miešať! Takto vznikne cibuľová pasta, asi ½ kg. Takáto cibuľa je lepšie fermentovaná a ľahšie sa spája s inými surovinami. Dodáva jedlu jemnú, zamatovú chuť.

Mäso nakrájať na kocky veľké ako palec. Do kastróla dať víno, keď začne dávať prvé bubliny, pridať cibuľovú pastu. Rozmiešať. Mäso vložiť do zmesi a 1½ hodiny dusiť odokryté.
Ochutiť soľou, mletým čiernym korením a kyslosť vyvážiť cukrom.

Koreňovú zeleninu nakrájať na tenšie prúžky, spolu s hrachovými strukmi opekať na oleji. V polovici opekania posoliť. Opekať celkom 5-7 minút.

Do misky, alebo taniera dať na kraj zeleninovú zmes a naložiť mäso. Podávať s chlebom, žemľou.

Recept pochádza z Burgenlandu.


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 25 Feb 2011, 09:42 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 16 Dec 2009, 23:30
Príspevky: 150
Telefonický kontakt: mám
Okres: Iné
Značka: Auto
Typ: Osobné
Motor: Štvorvalcový
Výkon: Nedostatočný
Rok výroby: 1967
Moja verzia šašliku:

Suroviny podľa potreby:
bravčovina z pliecka, krkovičky
slanina
cibuľa
mäkká klobása (nie moc papriková), párok
olej
soľ, mleté čierne korenie, rozmajzín sušený
ešte jedna cibuľa nastrúhaná.

Na prílohu:
zemiaky
mrkva
petržlen
hruška
pár šampionov
olej
soľ, štipka tymiánu, sučený rozmajrín

Mäso nakrájať na väčšie kockoplátky, do misky dať olej, korenie, nastrúhanú cibuľu, rozmajrín a mäso. Premiešať a nechať namarinovať. Hodinu-dve.
Potom napichávaž na špajdlu striedavo - mäso, slanina, cibuľa, klobása do minutia všetkých surovín.
Naukladať na plech, posoliť a ešte trochu pokoreniť a dať piecť na 200 stupňov tak 3/4 - 1 hodinu. Počas pečenia polievať výpekom, prípadne otáčať.

Všetky veci na prílohu očistiť, nakrájať na podlhovasté kúsky, posypať jemne rozmajrínom, tymiánom a olejom (olivový nič nepokazí). Piecť v rúre do červena. Nakoniec vybrať, po cca minúte posoliť.

A je to!


Prílohy:
sas.JPG
sas.JPG [ 55.75 kB | Zobrazená 2678 krát ]
Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
 Predmet príspevku: Re: Varíš, varím varíme, alebo recepty pre klubberov....
OdoslaťOdoslané: 25 Feb 2011, 09:45 
Neprítomný
Obrázok používateľa

Založený: 16 Dec 2009, 23:30
Príspevky: 150
Telefonický kontakt: mám
Okres: Iné
Značka: Auto
Typ: Osobné
Motor: Štvorvalcový
Výkon: Nedostatočný
Rok výroby: 1967
Papriková kapustová polievka
Suroviny:
1 PL oleja z kukuričných klíčkov (slnečnicový)
1 malá cibuľa
1 PL špaldovej hladkej múky (aj obyčajná hladká)
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL paradajkového pretlaku
250 g na kocky nasekanej hlávkovej kapusty (bielej)
¾ l vývaru
1 strúčik cesnaku
bilinková soľ
rasca (aj mletá)
čierne korenie (mleté)
1 červená paprika nesekaná na kocky
125 ml kyslej smotany
trochu Muštu (jablkový mušt, alebo rozriedený jablkový ocot…)

Príprava:
Na oleji najskôr opiecť na jemno nakrájanú cibuľu, neskôr paradajkový pretlak, múku a mletú papriku. Rýchlo podliať Muštom, zaliať vývarom a rozmiešať. Okoreniť bilinkovou soľou, rascou, cesnakom a korením. Pridať k tomu kapustu a asi 20 pomaly variť. Zjemniť kyslou smotanou – už viac nevariť. Ozdobiť kockami nasekanej papriky


Hore
 Profil Odoslať e-mailovú správu  
 
Zobraziť príspevky za obdobie posledných:  Usporiadať podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 150 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Ďalšia


Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 3 hostí.


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB2 template by N.Design Studio
phpBB3 template by SE-Tuning
© PCforum.sk